menu
Cursussen
Workshops
Certificaat
Foto's
Docenten
Inschrijven

Contact

Lesagenda
Werken bij

HomeAnke AMO Akerboom
docent

Na het behalen van het diploma Meester Goudsmid heeft Anke stage gelopen bij de bekende emailleur/goudsmid Nico Witteman. Zij kreeg schilder- en tekenles van de kunstenaar Josef Halevi en studeerde edelsteenkunde, kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit van Amsterdam. In Japan volgde Anke, op uitnodiging van de Japanse regering, lessen in giettechnieken bij Kohêi Miyata. Gedurende 5 jaar van 1987 tot 1992, was zij Consulent voor de Vereniging ter Veredeling van het Ambacht en was adviseur voor de Federatie Goud-en Zilversmeden. Vanaf 1982 tot heden is zij verbonden als docent edelsmeden aan de Volksuniversiteit Amsterdam. 
Sinds 1996 werkt zij samen met beeldend kunstenaar Mirko Krabbé onder de naam Ateliers 1-1-9: www.ateliers1-1-9.com Met haar eigen werk exposeert zij in binnen- en buitenlandse galeries en musea: www.AnkeAmoAkerboom.nl

In 1995 werd VAKSCHOOLEDELSMEDEN opgericht. Naast de praktijklessen edelsmeden geeft Anke specialistische workshops voor studenten en gevestigde edelsmeden.
Peggy Bannenberg
docent

Peggy studeerde, na het behalen van het diploma edelsmeden, ook aan de Gerrit Rietveld Academie. Daar werd zij bekroond in 1986 met de aanmoedigingsprijs ‘Emmy van Leersumprijs’. Daarna ontving de kunstenaar diverse beurzen waaronder een startstipendium van WVC en een werkbeurs van de Stichting Fonds voor de Beeldende Kunsten. In 1991 werd de catalogus ‘Sieraden, Peggy Bannenberg’ uitgegeven. Werk van haar is aangekocht door o.a. De Rijksdienst voor Beeldende Kunst, diverse musea en particuliere verzamelaars. Ook exposeert zij met grote regelmaat in binnen- en buitenland: www.peggybannenberg.nl
Diverse gastdocentschappen heeft zij op haar naam staan o.a. bij de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en bij de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht.

Vanaf september 2008 is Peggy verbonden als docent van de praktijklessen edelsmeden en de Certificaat lessen van VAKSCHOOLEDELSMEDEN.
Gesine Hackenberg
docent

Gesine heeft haar opleiding tot edelsmid gevolgd bij de succesvolle Michael Krumpholz in Wiesbaden, Duitsland van 1992-1995. Een vervolgstudie op de Fachhochschule für Gestalten (1996-1999) in Pfortzheim (Dts) leidde haar uiteindelijk naar Amsterdam waar zij in 2001 afstudeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Als sieraadkunstenaar ontving Gesine inmiddels diverse start- en basisstipendia van het Fonds BKVB. Werk van haar is aangekocht door o.a. Het Gemeentemuseum te Den Haag, het Museum of Arts and Design in New York (USA) en het Victoria&Albert Museum in London (UK). Haar werk is te vinden in particuliere collecties maar ook in de diverse musea en galeries in binnen- en buitenland: www.gesinehackenberg.com

Vanaf januari 2008 is Gesine verbonden als docent van de praktijklessen edelsmeden, workshops en de Certificaat lessen van VAKSCHOOLEDELSMEDEN.
Cat Priem
docent

Ook Cat behaalde het diploma goudsmeden en volgde zij een extra jaar techniek. Zij liep stage bij Brigitte Buitenhuis in Dordrecht, Galerie Zigt in Rotterdam en Beaufort in Amsterdam. Na afronding van haar opleiding heeft zij o.a. gewerkt voor het Nederlandse sieraden-merk Gem Kingdom. Hierna starte zij haar eigen merk www.catpriem.nl Sinds 2007 presenteert Cat haar werk internationaal en wordt het geselecteerd voor platforms als Sieraad Art fair, Meesterlijk Design en Ambacht, Fashion week Parijs, Brand New Copenhagen, Cream by Eclat du Mode en Masterly, the Dutch in Milano. Cat Priem won in 2016 de eerste editie van de Netherlands Fashion Award Milano in de categorie Fashion Accessories. Haar werk wordt met de hand vervaardigd in haar atelier in Amsterdam en verkocht in binnen en buitenland. Foto Cat: Joost Hecker

Sinds januari 2016 is Cat verbonden als docent voor de praktijklessen en de Certificaatlessen van VAKSCHOOLEDELSMEDEN.
Stefanie Verhoef
docent en allround assistent

Stefanie volgde gedurende 2 jaar lessen bij VAKSCHOOLEDELSMEDEN. Daarna startte zij in 2010 met de opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) waar zij in 2015 afstudeerde als Bachelor of Fine Arts and Education, met als specialisatie sieraden. Stefanie is docent maar ook de leerlingenadministratie is aan haar toevertrouwd. In het team van VAKSCHOOLEDELSMEDEN helpt zij mee aan het ontwikkelden van het Certificaat en het Diploma. In 2014 startte zij haar eigen bedrijf www.stefanieverhoef.com en is sinds 2016 actief met het exposeren en verkopen van haar werk als zelfstandig edelsmid en kunstenaar. Haar werk is in bezit van particulieren en op diverse tentoonstellingen te bezichtigen.

Vanaf januari 2014 is Stefanie werkzaam als docent voor de praktijklessen edelsmeden als ook voor de Certificaatlessen
van VAKSCHOOLEDELSMEDEN.

Lindsey Fontijn
docent

Ze volgde de versnelde opleiding tot goudsmid en na het behalen van haar diploma in 2013 startte zij in 2014 aan de Gerrit Rietveld Academie alwaar eerst een algemeen vormend jaar werd gevolgd. Kennis met de verschillende vakdisciplines zoals; mixed media, design, tekenen en sculptuur gingen vooraf aan haar keuze om in 2015 naar de afdeling edelsmeden te verhuizen. Ze zit momenteel in het tweede jaar; een jaar van onderzoek en verdieping naar een eigen ‘handschrift’ waarbij zij haar vaardigheden verder ontwikkelt. Tevens is zij in 2017 medeorganisator van het Zimmerhof sieraden symposium in Duitsland. Haar eigen bedrijf startte ze begin 2016 en in haar atelier vervaardigt ze sieraden waar de combinatie van een technische en conceptuele opleiding goed samen gaan.

Lindsey is onze jongste medewerker en vanaf januari 2016 verbonden als docent voor de praktijklessen edelsmeden als ook voor de Certificaatlessen van VAKSCHOOLEDELSMEDEN.