Team

Anke Akerboom

Anke Akerboom

Meester-goudsmid en sieraadkunstenaar Anke Akerboom heeft een enthousiasmerende stijl van lesgeven. Ze is daarbij scherp gefocust op het werkproces van de leerlingen. Vanuit een grote deskundigheid leert ze jou alle tips & tricks van het ambacht. Én ze motiveert je om resultaten te bereiken die je eerst niet voor mogelijk hield. Met eigen sieraden- en lifestylecollecties exposeert Anke in binnen- en buitenland. Zij geeft les sinds 1982. Vakschool Edelsmeden richtte zij in 1995 op, samen met beeldend kunstenaar Mirko Krabbé.

Ellen Kuhn

Ellen Kuhn

Ellen Kuhn is docent-in-opleiding bij Vakschool Edelsmeden. Ze is een harde werker, die door haar rustige karakter de student een comfortabel gevoel geeft achter de werkbank. Haar specialiteit is het ontwerpen van gedenksieraden, onder andere met de as van dierbaren. Ook werkt ze veel met het product Resin. Daarnaast is zij gecertificeerd Art Clay Silver instructeur niveau 1 en 2 en kan je bij Vakschool Edelsmeden workshops en masterclasses van haar volgen. Ellen behaalde in 2018 bij ons het praktijkcertificaat Vakbekwaam Edelsmid-zilver.

Peggy Bannenberg

Peggy Bannenberg

Een moeilijke vraag over materiaal of gereedschap? Peggy Bannenberg heeft er altijd een goed antwoord op. Zij beschikt over een uitstekende vakkennis die zij, tezamen met haar uitgebreide onderwijservaring, graag inzet voor de leerlingen. Peggy heeft een veelzijdige achtergrond: zij is gediplomeerd edelsmid, volgde een kunstopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en is gespecialiseerd in 3D-printsieraden. Zij exposeert in binnen- en buitenland en verzorgt ook gastdocentschappen.

Koen Jacobs

Koen Jacobs

Koen is een geduldige en betrokken docent, die zijn enthousiasme voor edelsmeden en vakkennis graag met anderen deelt. Koen is opgeleid als professioneel edelsmid zowel in Nederland aan de Rietveld Academie als ook in Italie bij Alchimia. Zijn eerste onderwijservaring was in 2019 aan Le Arti Orafe Jewellery School in Florence. Hij is een gepassioneerd sieraden maker en heeft inmiddels diverse tentoonstellingen in binnen- en buitenland op zijn naam staan.

Gesine Hackenberg

Gésine Hackenberg

Gésine Hackenberg

Gésine Hackenberg is een gerenommeerd sieraadkunstenaar, edelsmid en een zeer
ervaren docent. Zij brengt een grote vakkennis mee en kan helder uitleggen. Haar lessen kenmerken zich door een betrokken, positieve sfeer. Gésine is een vakspecialist met internationale credits. Zij exposeert over de hele wereld en haar werk is aangekocht door musea in Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast geeft zij lessen en lezingen in binnen- en buitenland, en maakt ze deel uit van wedstrijdjury’s.

Wessel Moerkamp

Wessel Moerkamp

Wessel is docent-in-opleiding bij Vakschool Edelsmeden. Hij is geduldig, heeft veel vakkennis en kan dit goed overbrengen. Wessel heeft stage gelopen bij Anke Akerboom en na het behalen van zijn goudsmid diploma in 2017 studeerde hij verder voor zilversmid. Hij is werkzaam als reparateur/restaurateur bij een gerenomeerde zilversmid in Haarlem. Daarnaast werkt hij als goudsmid bij een diamantair in Amsterdam. Hij werkt graag in het atelier maar ook als juwelier in de winkel. Door zijn uitgebreide kennis komt Wessel tot oplossingen waarbij zilversmid technieken voor het goudsmeden gebruikt kunnen worden en vice versa.