Team

Anke Akerboom

Anke Akerboom

Meester-goudsmid en sieraadkunstenaar Anke Akerboom heeft een enthousiasmerende stijl van lesgeven. Ze is daarbij scherp gefocust op het werkproces van de leerlingen. Vanuit een grote deskundigheid leert ze jou alle tips & tricks van het ambacht. Én ze motiveert je om resultaten te bereiken die je eerst niet voor mogelijk hield. Met eigen sieraden- en lifestylecollecties exposeert Anke in binnen- en buitenland. Zij geeft les sinds 1982. Vakschool Edelsmeden richtte zij in 1995 op, samen met beeldend kunstenaar Mirko Krabbé.

Esther van der Bork

Esther van Bork

Esther van Bork

Esther van Bork is docent-in-opleiding bij Vakschool Edelsmeden. Ze is een harde werker, die met haar nuchtere aanpak leerlingen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. ‘Dat kan ik niet’ is voor Esther geen optie. Gewoon net zo lang blijven proberen totdat het wél lukt. Dat is de weg die je als leerling met deze docent bewandelt. Esther behaalde in 2019 bij ons het praktijkcertificaat Vakbekwaam Edelsmid – zilver.

Peggy Bannenberg

Peggy Bannenberg

Een moeilijke vraag over materiaal of gereedschap? Peggy Bannenberg heeft er altijd een goed antwoord op. Zij beschikt over een uitstekende vakkennis die zij, tezamen met haar uitgebreide onderwijservaring, graag inzet voor de leerlingen. Peggy heeft een veelzijdige achtergrond: zij is gediplomeerd edelsmid, volgde een kunstopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en is gespecialiseerd in 3D-printsieraden. Zij exposeert in binnen- en buitenland en verzorgt ook gastdocentschappen.

 

Koen Jacobs

Koen Jacobs

Koen is een geduldige en betrokken docent, die zijn enthousiasme voor edelsmeden en vakkennis graag met anderen deelt. Koen is opgeleid als professioneel edelsmid zowel in Nederland aan de Rietveld Academie als ook in Italie bij Alchimia. Zijn eerste onderwijservaring was in 2019 aan Le Arti Orafe Jewellery School in Florence. Hij is een gepassioneerd sieraden maker en heeft inmiddels diverse tentoonstellingen in binnen- en buitenland op zijn naam staan.

Gesine Hackenberg

Gésine Hackenberg

Gésine Hackenberg

Gésine Hackenberg is een gerenommeerd sieraadkunstenaar, edelsmid en een zeer
ervaren docent. Zij brengt een grote vakkennis mee en kan helder uitleggen. Haar lessen kenmerken zich door een betrokken, positieve sfeer. Gésine is een vakspecialist met internationale credits. Zij exposeert over de hele wereld en haar werk is aangekocht door musea in Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast geeft zij lessen en lezingen in binnen- en buitenland, en maakt ze deel uit van wedstrijdjury’s.

Wessel Moerkamp