Barnsteen bewerken

Data: nog geen workshopdatum beschikbaar
Tijd: 12.00 – 17.00 uur

Het maken van een sieraad uit barnsteen is magisch. Je begint met een niet heel bijzonder ogend ruw stukje barnsteen. Maar als je alle benodigde bewerkingen hebt toegepast en je gaat polijsten, dan ontvouwt dit materiaal zijn ware schoonheid ten volle. In glans of vanwege insluitsels van insecten.

Barnsteen is een fossiele hars, afkomstig van naaldbomen. Het materiaal kan verschillende kleuren hebben en doorzichtig zijn. Barnsteen is licht van gewicht en daarmee heel geschikt voor het vervaardigen van sieraden. Van barnsteen kun je een autonoom sieraad maken. Maar je kunt het ook mooi combineren met een edelmetaal.

Beginners gaan in deze workshop Met barnsteen werken een eenvoudig sieraad of een edelsteenslijpvorm uit dit materiaal maken (ring, broche of edelsteenvorm). We instrueren je over het gereedschap en we begeleiden je individueel bij het zagen, vijlen, schuren en tot hoogglans polijsten van het barnsteen. Met de gevorderde student edelsmeden kan gewerkt worden aan een ontwerp met goud of zilver. Omdat je voor het bewerken van barnsteen relatief weinig gereedschap nodig hebt, kun je met de vaardigheden die je in deze workshop opdoet ook thuis zelfstandig aan de slag.

Aantal lessen 1
Dag(en) Nog geen workshopdatum beschikbaar
Tijd 12.00 – 17.00 uur
Duur van de les 5 uur
Niveau Beginners (zonder enige ervaring) en (ver)gevorderden
Aantal deelnemers
Maximaal 11 
Gereedschap Aanwezig
Materialen Extra aan te schaffen tijdens de workshop: barnsteen, schuurpapier, schuurlatten, zaagjes en boortjes.
Documentatie Om thuis na te lezen en inbegrepen bij de prijs
Lesgeld € 125,-. (incl. 21% btw)
Gereedschapskosten
Materiaalkosten Vanaf € 10,- (incl. 21% btw) voor schuurpapier, zaagjes en boortjes. De kosten voor het barnsteen zijn afhankelijk van de grootte en de marktprijs van het barnsteen (geschat: vanaf € 30,-). De kosten kunnen tijdens de workshop worden voldaan.
Documentatiekosten