Ciseleren

Data: nog geen workshopdata beschikbaar
Tijd: 12.00 – 17.00 uur

Ciseleren is het aanbrengen van een fijne reliëfversiering in zachte metalen. In deze weekendworkshop Ciseleren ga je een zilveren of roodkoperen oppervlak bewerken met onder meer ciseleerponsen en een speciale ciseleerhamer. Je brengt hollingen en bollingen aan, en creëert met deze decoratietechniek je eigen voorstelling of patroon. Ook prepareer je de ciseleerkom.

Ciseleren is een leuke, bijna meditatieve bezigheid, waarbij je ook als beginner al snel resultaat behaalt. Wie al gevorderd is, werkt met behulp van handgevormde ponsen aan een complexer hoog-laagreliëf. Naast de inhoudelijke uitleg die je in deze workshop over het ciseleren krijgt, word je individueel begeleid bij de uitvoering. Je werkt toe naar een twee- of driedimensionaal sieraad of sieraadonderdeel. Bij deze workshop schaf je een complete ciseleerset aan, waarmee je je thuis verder in deze bijzondere techniek kunt bekwamen. Wij bevelen aan om vóór de workshop Ciseleren eerst onze workshop Zetstalen maken te volgen.

Het ciseleren is een versieringstechniek op zichzelf. Wil je echter een sieraad kleur geven, dan kun je het combineren met emailleren, niëlleren of de uv-resintoepassing. Zie de specifieke workshops hiervoor elders op deze website.

Aantal lessen 2
Dag(en) Zaterdag en zondag (nog geen workshopdata beschikbaar)
Tijd 12.00 – 17.00 uur
Duur van de les 5 uur
Niveau Beginners (zonder enige ervaring) en gevorderden
Aantal deelnemers
Maximaal 11
Gereedschap Benodigd is een ciseleerset, bestaande uit een kom, een hamer, kit, schuurlatten en ponsenstaal.
Materialen
Documentatie Om thuis na te lezen en inbegrepen bij de prijs
Lesgeld € 250,-. (incl. 21% btw)
Gereedschapskosten € 100,- (incl. 21% btw) voor de ciseleerset.
Materiaalkosten
Documentatiekosten