Emailleren

Data: nog niet bekend
Tijd: 12.00 – 17.00 uur

Emailleren is een prachtige, klassieke versieringstechniek, waarbij er door middel van hoge verhitting een duurzame glaslaag op het metaal wordt gesmolten. Met deze techniek kun je jouw sieraad een bijzonder eigen karakter geven. Het werken met email vraagt om precisie en doorzettingsvermogen. Maar als je het emailleren eenmaal in de vingers hebt, kun je spectaculaire resultaten uit de oven toveren.

In deze weekendworkshop Emailleren voeren we je de wereld van het emailleren binnen. Je krijgt uitleg over verschillende emailleertechnieken en je gaat aan de slag met nat email. Afhankelijk van je ervaring werk je met de technieken ronde-bosse, basse taille, champlevé en/of plique-à-jour. Je kunt kiezen of je met één kleur of een combinatie van kleuren emailleert. Tijdens de workshop word je uitgebreid individueel begeleid.

Ben je een beginner in het edelsmeden, dan gaan we een eenvoudig sieraad maken (een hangertje of een schakel voor een armband). Ben je gevorderd in het ambacht, dan kun je het email gaan toepassen op een eerder door jou gemaakt sieraad. Belangrijk hierbij is dat het sieraad aan de technische vereisten van het emailleren voldoet. Wil je een sieraad nog een extra dimensie geven, dan kun je het emailleren toepassen op een gegraveerd, gefreesd, gehamerd of geëtst oppervlak. Zie de specifieke workshops hiervoor elders op deze website.

Deze workshop wordt gegeven door meester-goudsmid en sieraadkunstenaar Anke Akerboom, die gespecialiseerd is in het emailleren van sieraden en gebruiksvoorwerpen.

Aantal lessen 2
Dag(en) Nog niet bekend
Tijd 12.00 – 17.00 uur
Duur van de les 5 uur
Niveau Beginners (zonder enige ervaring) en gevorderden
Aantal deelnemers
Maximaal 11
Gereedschap Aanwezig
Materialen Email en gebruik van slijp- en schuurmateriaal inbegrepen
Documentatie Om thuis na te lezen en inbegrepen bij de prijs
Lesgeld € 275,- (incl. 21% btw)
Gereedschapskosten
Materiaalkosten
Documentatiekosten