Lepels vervaardigen

Data: nog geen workshopdata beschikbaar
Tijd: 12.00 – 17.00 uur

Van oudsher worden sierlepels ten geschenke gegeven bij belangrijke gebeurtenissen als geboorte en huwelijk. In het verlengde van die traditie hebben we de weekendworkshop Lepels vervaardigen opgezet. Je kunt hier een sierlepel maken voor een speciale gelegenheid.

In deze workshop kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een serveer- of roerlepel voor alledaags gebruik te vervaardigen. Een andere optie: koffie- of theelepeltjes. In de vormgeving ben je vrij, dus je kunt ook voor een echte designlepel gaan. Tevens heb je de keuze uit verschillende materialen: aluminium, koper of zilver.

Aan de lepel die je maakt, kun je eigen details toevoegen in de vorm van initialen of een klein beeldmerkje. Je wordt individueel begeleid in het maakproces. Daarbij krijg je uitleg over diverse vakhandelingen, zoals zagen, boren, vijlen, schuren, polijsten, solderen en smeden. Heb je al de nodige ervaring in het edelsmeden, dan begeleiden we je bij een complexere uitvoering.

Wil je aan je lepel nog een extra versiering toevoegen, dan kun je ook nog email, niëllo, een etstechniek of uv-resin toepassen. Zie de specifieke workshops hiervoor elders op deze website.

Aantal lessen 2
Dag(en) Zaterdag en zondag. Nog geen workshopdata beschikbaar.
Tijd 12.00 – 17.00 uur
Duur van de les 5 uur
Niveau Beginners (zonder enige ervaring) en gevorderden
Aantal deelnemers
Maximaal 9 
Gereedschap Aanwezig
Materialen Extra aan te schaffen tijdens de workshop: (on)edele metalen
Documentatie Om thuis na te lezen en inbegrepen bij de prijs
Lesgeld € 305,-. (incl. 21% btw)
Gereedschapskosten
Materiaalkosten Vanaf € 10,- voor de onedele metalen. Vanaf € 20,- voor de edele metalen. De kosten zijn afhankelijk van de marktprijs en de hoeveelheid die wordt gebruikt. Deze kosten kunnen tijdens de les worden voldaan.
Documentatiekosten