Parels en edelstenen knopen

Data: NTB
Tijd: 12:00 – 17.00 uur

Een parel- of edelsteencollier is het soort sieraad dat bij elke gelegenheid een extra touch aan je kledingkeuze geeft. Chic, zakelijk of casual, een halssieraad kan eigenlijk altijd. In deze workshop Parels en edelstenen knopen leer je parels en edelstenen knopen tot een origineel eigen collier.

Je begint met het oefenen van het knopen. Daarna ga je een slotje op authentieke wijze met spiraaldraad of inlakballen bevestigen. We gebruiken geen knijpkralen. Je leert ook hoe je de diameter van een boorgat van parels of edelstenen kunt vergroten. Verder geven we uitleg over draadsoorten, -dikten en -kleuren, en besteden we aandacht aan soorten edelstenen en parels, en hun herkomst. Tijdens deze workshop word je uitgebreid individueel begeleid. Met alle vaardigheden die je opdoet, kun je thuis zelfstandig aan de slag. Je hebt voor dit werk relatief weinig gereedschap nodig.

Tijdens de workshop kan je een basispakket aanschaffen bestaande uit: een knooppincet, parels van goede kwaliteit, knoopgaren en een zilveren slotje.

Aantal lessen 1
Dag(en) NTB
Tijd 12.00 – 17.00 uur
Duur van de les 5 uur
Niveau Beginners (zonder enige ervaring) en gevorderden
Aantal deelnemers
Maximaal 11
Gereedschap Aanwezig
Materialen Een basispakket kan worden aangeschaft tijdens de workshop, inclusief knooppincet, parels, knoopsgaten en zilveren slotje.
Documentatie Om thuis na te lezen
Lesgeld € 175,-. (incl. 21% btw)
Gereedschapskosten
Materiaalkosten € 35,- voor basispakket
Documentatiekosten