Uv-resin toepassen

Data: nog geen workshopdata beschikbaar
Tijd: 12.00 – 17.00 uur

Als je van sieraden met sprankelende kleuren houdt en zelf ook graag zo’n sieraad wilt maken, dan is onze weekendworkshop Uv-resin toepassen iets voor jou. Uv-resin is een vrij nieuwe versieringstechniek op basis van een acrylhars.

In zijn eindresultaat doet uv-resin aan email denken. Het toepassen van uv-resin is echter veel eenvoudiger dan emailleren. De kleurpigmenten zijn mengbaar en het met uv-resin bewerkte sieraad kan relatief makkelijk onder een uv-lamp worden uitgehard. In combinatie met zilver of goud is uv-resin simpelweg prachtig.

In deze workshop maak je kennis met uiteenlopende toepassingen van het uv-resin. Zo kun je het op een vlak metalen oppervlak ‘schilderen’ of het verdiept aanbrengen. Verdiepingen in het metaal kunnen worden verkregen door etsen, graveren, frezen, persen of ponsen. Ook de hol-en-bolvormtechniek en de venstertechniek komen aan de orde.

Ben je nog een beginner in het edelsmeden, dan gaan we een eenvoudig sieraad maken (oorhangers, een schakel voor een armband of collier). Ben je gevorderd in het ambacht, dan kunnen we kiezen voor een ingewikkeldere bewerking en kun je uv-resin bijvoorbeeld ook gaan toepassen op een eerder door jou gemaakt sieraad. Tijdens de workshop word je uitgebreid individueel begeleid.

Wil je jouw sieraad nog een extra dimensie geven, dan kun je de uv-resintechniek toepassen op een gegraveerd, gefreesd, gehamerd of geëtst oppervlak. Zie de specifieke workshops hiervoor elders op deze website.

Aantal lessen 2
Dag(en) Zaterdag en zondag. Nog geen workshopdata beschikbaar.
Tijd 12.00 – 17.00 uur
Duur van de les 5 uur
Niveau Beginners (zonder enige ervaring) en gevorderden
Aantal deelnemers
Maximaal 11 (tijdens covid-19 maximaal 7)
Gereedschap Benodigd is een uv-resinset, bestaande uit een uithardingslamp, kleurpigmenten (drie basiskleuren), een tube acrylhars en een palet.
Materialen Extra aan te schaffen tijdens de workshop: (on)edele metalen Inbegrepen zijn: extra kleurpigmenten en schuurlatten
Documentatie Om thuis na te lezen en inbegrepen bij de prijs
Lesgeld € 250,-. (incl. 21% btw)
Gereedschapskosten € 110,- (incl. 21% btw) voor de uv-resinset.
Materiaalkosten Vanaf € 10,- (incl. 21% btw) voor de (on)edele metalen. Deze kosten zijn afhankelijk van de marktprijs en de hoeveelheid die wordt gebruikt. De kosten kunnen tijdens de les worden voldaan.
Documentatiekosten