Zilveren ring gieten

Data: zaterdag 23 & zondag 24 maart 2024 = VOL
Tijd: 12.00 – 17.00 uur

Het gieten van een zilveren ring naar eigen ontwerp is een spannend proces. In deze 2-daagse weekendworkshop Zilveren ring gieten leer je dit ambacht van begin tot eind. Met als resultaat een prachtige eigen ring. Je zult erover verbaasd staan hoe snel je in één weekend zelf zoiets moois kunt maken.

In de workshop komen het gietproces, het zilvergehalte en het bepalen van de ringmaat aan de orde. We leren je hoe je een eigen ontwerp of idee optekent, je model uit perspex zaagt en een tweedelige mal van sepia maakt. Het gieten van vloeibaar zilver is een waar avontuur en de gegoten ring optimaal afwerken vormt de kroon op je werk.

Ben je al meer bedreven in het maken van een tweedelige mal, dan kunnen wij je inwijden in de wat complexere methode op basis van een driedelige mal. Heb je eerder gegoten in sepia, dan kun je ook gebruik maken van de Delftse gietmethode. Tijdens deze workshop word je uitgebreid individueel begeleid.

Een gegoten ring zonder soldeernaden leent zich uitstekend voor een combinatie met emailleren, niëlleren of de uv-resintoepassing. Zie de specifieke workshops hiervoor elders op deze website.

Aantal lessen 2
Dag(en) zaterdag 23 & zondag 24 maart 2024 = VOL
Tijd 12.00 – 17.00 uur
Duur van de les 5 uur
Niveau Beginners (zonder enige ervaring) en gevorderden
Aantal deelnemers
Maximaal 11
Gereedschap Aanwezig
Materialen Extra aan te schaffen tijdens de workshop: perspex, mal, zilver en schuurlatten.
Lesgeld € 340,-. (incl. 21% btw) *
Gereedschapskosten
Materiaalkosten Vanaf € 30,- (incl. 21% btw) **
Documentatiekosten

 

* Studenten van de Vakopleiding Edelsmeden I krijgen € 40,- korting op deze workshopprijs.
** Deze kosten zijn afhankelijk van het gewicht en de marktprijs van zilver. De kosten kunnen tijdens de workshop worden voldaan.