Zilveren ring met steen zetten

Data: nog niet bekend
Tijd: 12.00 – 17.00 uur (3 lessen)

Vol trots een fraaie, zelf vervaardigde ring met edelsteen aan je vinger schuiven. Dat is het moment waar we in de workshop Zilveren ring met steen zetten naartoe werken. In drie lessen leren we je hoe je uit draad en plaat een zilveren ring met een cabochon of rond-facet geslepen steen maakt. Je bekwaamt je in een aantal basistechnieken van het ambacht: zagen, vijlen, schuren, solderen en het werken met speciale tangen om het zilver onbeschadigd te kunnen buigen. Tevens leer je hoe je de edelsteen op professionele wijze zet (gladomzetting) en afwerkt in hoogglans.

De lessen worden deels klassikaal gegeven. Er is daarnaast veel individuele begeleiding. We helpen je in het ontwikkelen van je praktische vaardigheden en voorzien je van de benodigde kennis over materialen en toepassingen. Deze workshop is bedoeld voor handige beginners én voor gevorderden die geen of weinig ervaring hebben met de techniek van het edelsteen zetten.

 
Aantal lessen 3 (5 uur per les)
Dag(en) Nog niet bekend
Tijd 12.00 – 17.00 uur (3 lessen)
Duur van de les 5 uur (bij 3 lessen)
Niveau Beginners en gevorderden
Aantal deelnemers
Maximaal 8
Gereedschap Aanwezig
Materialen Extra aan te schaffen tijdens de workshop : zilver, cabochon / rond-facet geslepen steen, zaagjes, schuurlatten, boortje en/of chatonfrees.
Lesgeld € 520,-. (incl. 21% btw)
Gereedschapskosten
Materiaalkosten ± € 30,- (incl. 21% btw).*
Documentatiekosten

 

 

* Deze kosten zijn afhankelijk van het gewicht en de marktprijs van edelmetalen en de grootte en kwaliteit van de gekozen steen. De kosten kunnen tijdens de workshop worden voldaan.